Избор на категория
Вашата количка

Пощенски пликове

Пощенски пликове

Квадратни пощенски пликове, пликове американски формат, правоъгълни пликове за писма, картички и покани, мини пликове за картички и ваучери. При нас ще намерите различни размери и огромно разнообразие цветни пликове с различно затваряне.

Новата роля за пощенските пликове

В 21 век вече почти никой не пише писма на хартия, освен ако не е по работа, макар те да носят една особена романтика и носталгия по миналото. Вместо това използваме значително по-бързия електронен вариант, който обаче загубва от интимността и личния характер. Ако все пак сте традиционалисти и обичате да правите подобни изненади на приятели и роднини или пък ви трябва пощенски плик за друга кореспонденция по пощата, куриер или лично, ние предлагаме различни варианти. 

Какви пощенски пликове можете да намерите в нашия магазин?

При нас има огромно разнообразие от цветни пликове за писма, за да стане животът ви малко по-забавен. Предлагаме квадратни и правоъгълни пощенски пликове за писма и картички, както и мини пликове, които най-често се използват за малки поздравителни картички, малки покани или ваучери. Имаме също така пликове с различно затваряне – с лепило или лента, с триъгълен или прав капак… 

За каквото и да са ви необходими пощенските пликове, ние от Cardbg даваме възможност за закупуването на дребно и едро на преференциални цени. При нас можем също и да отпечатаме адреси на получателя и подателя, както и да брандираме предпочитаните от вас пощенски пликове.

Превърнете пощенския плик в рекламно поле

С възможността за брандиране ще можете да използвате пощенските пликове като едно чудесно рекламно поле. Още един начин да популяризирате бизнеса си по ненатрапчив начин, като заедно с това демонстрирате стил. А ако добавите и фирмена бланка, вече писмата, които изпращате, съвсем ще имат професионален вид. Така ще се откроите сред всички други фирми на пазара.

Пощенските пликове не са нещото, което ще продаде стоките и услугите ви, но те са свързани с добрия имидж и показват високо ниво и професионализъм. Те ще ви помогнат да създадете така наречената „корпоративна идентичност“ за вашите фирмени документи и др. 

Малко история - поява на първите пликовете за писма 

 • Историята ни връща някъде около 2000 г. пр.н.е. Първият плик датира от времето на Древен Вавилон, когато нямал нищо общо със сегашния си вид. Съобщенията първоначално се пишели на глинени плочи, които се изпичали, докато се втвърдят. След това се намазвали с още глина и се изпичали отново – това бил първоначалният вариант на пощенския плик.
 • После се появили пощенски пликове от животинска кожа и листа, а такива каквито ги знаем сега, започват да се правят след изобретяването на хартията някъде към 2 век след н.е. Първообразът е изработен в Китай и се използвал за съхраняване на подаръци-пари.
 • В началото пощенските пликове били проектирани по съвсем различен от познатия ни начин. Представлявали лист хартия с формата на диамант, който трябвало да се сгъне на ръка около даден документ и да се запечати с восък в пресечната точка.
 • С времето ролята и на писмата и на пощенските пликове се изменя съществено. В миналото писмата били смятани за единствения надежден начин за комуникация между отдалечени хора. Напредъкът на комуникационните технологии обаче променя това. 

Пътят на хартията

При египтяните се появява папирусът, който бил извлечен от тръстиката на река Нил. Той се съревновавал с пергамента, създаден от телешка и козя кожа в град Пергамос в Мала Азия. През  105 г. сл. н.е. е открита хартията в Китай, а през 7 в. стига до Япония. След поражение на китайците през 751 г. арабските победители разкриват тайните на производството на хартия. Така изобретението пристига до Андалусия, оттук в Кордоба и Севиля и се появяват първите хартиени мелници в Европа. 

Ценни съвети за тези, които още пращат традиционна поща

Със стандартните бели или цветни пликове могат да се пращат писма, сметки, поздравителни картички и други документи. Каквото и да искате да изпратите имаме няколко ценни препоръки за вас:

 • Напишете адреса четливо или най-добре го отпечатайте, за да сте сигурни, че пощенският плик ще пристигне на правилното място;
 • Не пропускайте да добавите и вашия адрес, при това коректно, за да има къде да се върне писмото, в случай че по някаква причина не стигне до получателя;
 • Ако изпращате документи, препоръчваме да използвате услугата „Препоръчано писмо“ с обратна разписка, за да сте спокойни, че посланието ви е пристигнало там, където трябва.

Поръчайте пощенски пликове, картички и покани от Cardbg

В днешно време вероятно пликове няма да са ви нужни за писма, а по-скоро за картички. Затова борсата за покани и картички Cardbg разполага с различни размери пощенски пликове, в които да поберете дори и нетрадиционни картички. Изберете желания размер и форма, спрете се на цвета, който най-много ви допада, уточнете броя пликове и поръчайте в няколко лесни стъпки. Когато финализирате покупката, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточняване на детайлите (в случай че имате някакви специфични изисквания като брандиране, отпечатване на адреси или нещо друго). След това ще се постараем в рамките на няколко дни желаните пликове да пристигнат при вас.

Защо Cardbg е предпочитаният магазин на пощенски пликове?

 • Разполагаме с много размери и форми, както и огромен брой цветове;
 • Предлагаме пликове с различно затваряне;
 • Ние от Джу-бокс произвеждаме картички, покани и пощенски пликове вече дълги години;
 • Държим на качеството и затова използваме суровини от доказани наши сътрудници;
 • Даваме възможност за пазаруване на дребно и едро със специални отстъпки.
Продуктов код: PLM13
Размер 7,5 х 11,5 см. Пликът е наличен само в бял цвят.  Пликът е с лепило. Предлага се и в други цветове само след предварителна поръчка. Приемат се поръчки за цветни пликове с минимален брой - 300. Необходимо е да изпратите запитване на мейл info@cardbg.comкато посочите желан цвят, точен ..
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 1002
Малки черни пликове за визитки, ваучери, малки писма и късметчета...
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL27
Пликовете се предлагат на пакет от 10 броя. Изработени са от висококачествена перлена хартия, 120 гр, без лепило...
1.25 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 1003
Пликчетата са изработени от плътна офсетова хартия и са в наситено синьо...
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Малки хартиени пощенски пликове, тревисто зелен цвят, размер 6х8 см.
✈ Очакваме доставка
Продуктов код: 1004
Малко пликче с капаче в плътен, наситен зелен цвят...
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL08
Пощенски плик изработен от висококачествена офсетова бяла хартия с грамаж 90 гр.Пликът е с капак, без лепило...
0.79 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL25
Минимален брой при поръчка - 20. Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - наситено червен.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило н..
0.69 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL16
Бял пощенски плик с лента...
0.14 лв.

цената е с вкл. ДДС

Бял плик с триъгълен капак с лепило за картички, писма 12х18 см.
✈ Очакваме доставка
Продуктов код: PL14
Пликовете се предлагат х 25 броя в пакет.Класически бял пощенски плик с триъгълен капак. Елегантен начин да поставите вашите картички, писма или ваучери и да ги изпратите по пощата, по куриер или лично. Пликовете с триъгълен капак са предпочитани пред тези с прав капак. Стоят по-красиво и стилно, а..
0.21 лв.

цената е с вкл. ДДС

Плик за писма, пощенски черен 22х11 см без лепило
✈ Очакваме доставка
Продуктов код: DL24
Минимален брой при поръчка - 20.Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - наситено черен.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило на к..
0.69 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL06
Пощенски плик в квадратна форма с размери 160х160 мм..
0.87 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL25
Големи пощенски пликове.Изработени са от бяла офсетова хартия 80 гр., с триъгълен капак с лепило. ..
0.41 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL11
Квадратен плик в черен цвят с размери 160х160 мм..
0.87 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 100002
Плик джоб с размер на лист хартия А4. Изработен е от кафява гладка хартия с лек оттенък на цвят охра. В структурата на хартията се забелязват много дребни власинки и нишки. Пликът е с капак от тясната страна, с лента, която позволява лесното му залепване...
0.45 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL16
Минимален брой при поръчка - 20.Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - светло розов.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило на кап..
0.69 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL07
Квадратен плик изработен от плътна офсетова хартия с размер 160х160 мм...
0.87 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL05
Елегантен пощенски плик изработен от луксозна бяла перлена хартия Ice Silver..
1.30 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: ASH29
Пликът е изработен от оребрена хартия цвят крафт с грамаж 120 гр. Оребреният крафт е с лека релефна структура.Пликът е с лепило и е с триъгълен капак...
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: ASH31
Плик във формат С6, в красив перлен син цвят.Пощенски пликове в синьо. От вътрешната страна пликовете са бели.Капакът е триъгълен и за улеснение и лесно залепване е с лепило.Подходящ е за вашата сватбена покана, картичка, ваучер...
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: ASH13
Луксозен пощенски плик за писма, картички и покани. Цвят седефено бял.Пликът от вътрешната страна е бял...
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL01
Елегантен плик подходящ за картички, покани, писма и ваучери.Изработен е от висококачествена италианка перлена хартия. Хартията е двулицева, еднаква от двете страни.Цвят - сребро...
1.30 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: ASH30
Пликът е с перлен отблясък, отвътре е бял, капакът е триъгълен и е с лепилоРазмер 11,4х16,2 см..
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Пощенски плик цвят пясъчно-кремав без лепило
✈ Очакваме доставка
Продуктов код: DL14
Минимален брой при поръчка - 20.Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - пясъчно-кремав.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило на к..
0.69 лв.

цената е с вкл. ДДС

от 1 до 24 от общо 81 резултата (4 стр.)