Избор на категория
Вашата количка

Пощенски пликове

Пощенски пликове

Квадратни пощенски пликове, пликове американски формат, правоъгълни пликове за писма, картички и покани, мини пликове за картички и ваучери. При нас ще намерите различни размери и огромно разнообразие цветни пликове с различно затваряне.

Новата роля за пощенските пликове

В 21 век вече почти никой не пише писма на хартия, освен ако не е по работа, макар те да носят една особена романтика и носталгия по миналото. Вместо това използваме значително по-бързия електронен вариант, който обаче загубва от интимността и личния характер. Ако все пак сте традиционалисти и обичате да правите подобни изненади на приятели и роднини или пък ви трябва пощенски плик за друга кореспонденция по пощата, куриер или лично, ние предлагаме различни варианти. 

Какви пощенски пликове можете да намерите в нашия електронен магазин?

При нас има огромно разнообразие от цветни пликове за писма, за да стане животът ви малко по-забавен. Предлагаме квадратни и правоъгълни пощенски пликове за писма и картички, както и мини пликове, които най-често се използват за малки поздравителни картички, малки покани или ваучери. Имаме също така пликове с различно затваряне – с лепило или лента, с триъгълен или прав капак… 

За каквото и да са ви необходими пощенските пликове, ние от Cardbg даваме възможност за закупуването на дребно и едро на преференциални цени.

Превърнете пощенския плик в рекламно поле

С възможността за брандиране ще можете да използвате пощенските пликове като едно чудесно рекламно поле. Още един начин да популяризирате бизнеса си по ненатрапчив начин, като заедно с това демонстрирате стил. А ако добавите и фирмена бланка, вече писмата, които изпращате, съвсем ще имат професионален вид. Така ще се откроите сред всички други фирми на пазара. Ние не предлагаме услугата брандиране, но има много фирми на пазара, които ще извършат това. Ние предлагаме само готови пощенски пликове.

Пощенските пликове не са нещото, което ще продаде стоките и услугите ви, но те са свързани с добрия имидж и показват високо ниво и професионализъм. Те ще ви помогнат да създадете така наречената „корпоративна идентичност“ за вашите фирмени документи и др. 

Малко история - поява на първите пликовете за писма 

 • Историята ни връща някъде около 2000 г. пр.н.е. Първият плик датира от времето на Древен Вавилон, когато нямал нищо общо със сегашния си вид. Съобщенията първоначално се пишели на глинени плочи, които се изпичали, докато се втвърдят. След това се намазвали с още глина и се изпичали отново – това бил първоначалният вариант на пощенския плик.
 • После се появили пощенски пликове от животинска кожа и листа, а такива каквито ги знаем сега, започват да се правят след изобретяването на хартията някъде към 2 век след н.е. Първообразът е изработен в Китай и се използвал за съхраняване на подаръци-пари.
 • В началото пощенските пликове били проектирани по съвсем различен от познатия ни начин. Представлявали лист хартия с формата на диамант, който трябвало да се сгъне на ръка около даден документ и да се запечати с восък в пресечната точка.
 • С времето ролята и на писмата и на пощенските пликове се изменя съществено. В миналото писмата били смятани за единствения надежден начин за комуникация между отдалечени хора. Напредъкът на комуникационните технологии обаче променя това. 

Пътят на хартията

При египтяните се появява папирусът, който бил извлечен от тръстиката на река Нил. Той се съревновавал с пергамента, създаден от телешка и козя кожа в град Пергамос в Мала Азия. През  105 г. сл. н.е. е открита хартията в Китай, а през 7 в. стига до Япония. След поражение на китайците през 751 г. арабските победители разкриват тайните на производството на хартия. Така изобретението пристига до Андалусия, оттук в Кордоба и Севиля и се появяват първите хартиени мелници в Европа. 

Ценни съвети за тези, които още пращат традиционна поща

Със стандартните бели или цветни пликове могат да се пращат писма, сметки, поздравителни картички и други документи. Каквото и да искате да изпратите имаме няколко ценни препоръки за вас:

 • Напишете адреса четливо или най-добре го отпечатайте, за да сте сигурни, че пощенският плик ще пристигне на правилното място;
 • Не пропускайте да добавите и вашия адрес, при това коректно, за да има къде да се върне писмото, в случай че по някаква причина не стигне до получателя;
 • Ако изпращате документи, препоръчваме да използвате услугата „Препоръчано писмо“ с обратна разписка, за да сте спокойни, че посланието ви е пристигнало там, където трябва.

Поръчайте пощенски пликове, картички и покани от Cardbg

В днешно време вероятно пликове няма да са ви нужни за писма, а по-скоро за картички. Затова борсата за покани и картички Cardbg разполага с различни размери пощенски пликове, в които да поберете дори и нетрадиционни картички. Изберете желания размер и форма, спрете се на цвета, който най-много ви допада, уточнете броя пликове и поръчайте в няколко лесни стъпки. Когато финализирате покупката, наш сътрудник ще се свърже с вас преди да изпратим колета. След това ще се постараем в рамките на няколко дни желаните пликове да пристигнат при вас.

Защо Cardbg е предпочитаният магазин на пощенски пликове?

 • Разполагаме с много размери и форми, както и огромен брой цветове;
 • Предлагаме пликове с различно затваряне;
 • Ние от Джу-бокс произвеждаме картички, покани и пощенски пликове вече дълги години;
 • Държим на качеството и затова използваме суровини от доказани наши сътрудници;
 • Даваме възможност за пазаруване на дребно и едро със специални отстъпки.
Продуктов код: PLM13
Размер 7,5 х 11,5 см. Пликът е наличен само в бял цвят.  Пликът е с лепило. Предлага се и в други цветове само след предварителна поръчка. Приемат се поръчки за цветни пликове с минимален брой - 300. Необходимо е да изпратите запитване на мейл info@cardbg.comкато посочите желан цвят, точен ..
0.49 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 217013
Пощенски пликове за писма, картички, покани и ваучери в красив наситен червен цвят.Цената е за 10 броя. Пликът е произведен от висококачествена хартия с лека релефна текстура. Именно тази релефна структура, както и машинното производство на хартиените изделия, ги прави луксозни и елегантни. Това е ..
7.20 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL
Цвят на хартията златист Curious Metallics Gold Leaf..
1.95 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 217019
Пликовете са в красив наситен розов цвят. Структурата на хартията е леко релефна, което ги прави луксозни. Цената е за 10 броя. Пакетирани са по 10 броя. Капакът е от широката страна, залепва се с лепило. Размерът е стандартен С6 или 11,5х16 см. Грамажът на хартията е 110 грама. Как се прави пощ..
7.20 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 20001
Квадратен пощенски плик в цвят черно.Размер на плика - 12 х  12 см.Пликовете са изработени от 90 грама черна хартия, която е двустранен цвят - пликът от вътре и отвън е еднакво черен.Предлага се с триъгълен капак без фабрично лепило на него...
0.75 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 217012
Пликовете, които предлагаме, са с високо качество, хартията е със структура, лек релеф.  Предлагат се на пакет от 10 броя. Посочената цена е за 10 броя...
7.20 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL04
Бял плик американски формат.Капакът на плика е с лента, която позволява лесно затваряне...
0.18 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL08
Пощенски плик изработен от висококачествена офсетова бяла хартия с грамаж 90 гр.Пликът е с капак, без лепило...
0.79 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL26
Пликът е изработен от гладка кафява хартияГрамаж - 110 грКапакът е без лепило. ..
0.79 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 20530cc
Цената е за 10 броя пликове. Изработени са от натурална рециклирана хартия. Капакът е с лепило, което позволява лесно и бързо залепване. Идеи за украса на пощенския плик: Направете своя плик изключително красив, стилен или празничен, за да съответства на съдържанието му. Предлагаме варианти, с кои..
2.90 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL24
Минимален брой при поръчка - 20.Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - наситено черен.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило на к..
0.95 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: 20530cc
Машинен пощенски плик произведен от рециклирана кафеникава хартия. Грамажът на хартията е 120 грама. За какво ползваме пощенските пликове? Независимо, че материалът е рециклиран, хартията е красива и може да се използва за всички писма, поздравителни картички и покани, ваучери, карти, които т..
0.26 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL25
Минимален брой при поръчка - 20. Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - наситено червен.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило н..
0.95 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL16
Бял пощенски плик с лента...
0.14 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL11
Квадратен плик в черен цвят с размери 160х160 мм..
0.87 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL16
Минимален брой при поръчка - 20.Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - светло розов.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило на кап..
0.79 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL07
Квадратен плик изработен от плътна офсетова хартия с размер 160х160 мм...
0.87 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL05
Елегантен пощенски плик изработен от луксозна бяла перлена хартия Ice Silver..
1.30 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL18
Минимален брой при поръчка - 20.Пликовете са изработени от висококачествена офсетова хартия, неперлена.Цвят на хартията - наситено син.Грамаж на хартията - 90 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или покани.Те са без лепило на кап..
0.79 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL01
Елегантен плик подходящ за картички, покани, писма и ваучери.Изработен е от висококачествена италианка перлена хартия. Хартията е двулицева, еднаква от двете страни.Цвят - сребро...
1.30 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: PL12
Пощенски плик изработен от луксозна хартия цвят шампанско...
1.30 лв.

цената е с вкл. ДДС

Продуктов код: DL12
Минимален брой при поръчка - 10.Пликовете са изработени от висококачествена плътна перлена хартия.Цвят на хартията от лицето и от вътре - наситено син и златен.Грамаж на хартията - 120 гр.Произведено в България.Без лепило.Пликовете ни са подходящи за изпращане на вашите писма, картички или пока..
1.95 лв.

цената е с вкл. ДДС

от 1 до 24 от общо 75 резултата (4 стр.)