Избор на категория
Вашата количка

Връщане и замяна

Връщане на стоки

Печат на формуляр за връщане

ДЖУ-БОКС ТРЕЙД ЕООД следва всички международни стандарти и разпоредби за връщане и отказ на поръчка, регулирани от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България и чрез електронния уебсайт www.cardbg.com Ви дава възможност да върнете закупения от Вас продукт в 14 дневен срок от получаването му и да получите обратно парите, които сте заплатили за него.

Съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите всеки потребител може да се откаже от получената стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване. Срокът за отказ е 14 дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките. При договор, съгласно който сте поръчали много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно, срокът за отказ е 14 дни считано от датата, на която Вие или трето лице различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 14 работни дни считано от датата, на която потребителят е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55 ,ал.6 от Закона за защита на потребителите.

Условия

За да се възползва от тази възможност, потребителят трябва да изпълни следните условия:

 • Потребителят трябва да уведоми ДЖУ-БОКС ТРЕЙД ЕООД като: изпрати попълнен формуляр за отказ, и/или изпрати имейл до info@cardbg.com с три имена, номер на поръчка, телефонен номер и електронен адрес и решението си да се откажете от договора, и/или заяви желанието си на телефон: +359 888 426 210. Ние ще Ви изпратим на посочената електронна поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа.
 • Стоката трябва да бъде в оригиналния си вид, опаковка и качество. Стоката не трябва да бъде употребявана, разопакована, разсглобявана, сглобявана и други действия, нарушаващи целостта й, както и не трябва да е премахнат етикета. По стоката да не са налични повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване и не е облепвана със стикери и др. Стоката трябва да е със запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
 • Стоката трябва да бъде придружена от оригиналния Касов бон или товарителницата „Пощенски Паричен Превод“, издадена от фирмата доставчик и/или оригиналната фактура, както и всички придружаващи пратката документи при получаването й.

На връщане НЕ подлежат: 

 • Стоки по идивидуална поръчка, или такива със сменени, или променени по желание на клиента компоненти като например всички покани /сватбени, за кръщене, юбилеи/ и картички с отпечатан предварително зададен от клиента индивидуален текст, кутии по индивидуално зададени размери и параметри и др.
 • Стоки, които са променени, повредени или имат белези от употреба
 • Специализирани продукти, които са били доставени с поръчка специално за клиента
 • Специални поръчки – поръчка за стока, която не е налична в склада, и ще бъде заявена специално по желание на клиента – специализирани
 • Суми за услуги – отпечатване на текст на картички и покани, обработване /предпечат/ на текст, печат на лога, брандиране и други.
 • Транспортни разходи, такси при заплащане на наложен платеж или пощенски паричен превод.
 • Стоки, които не са в оригиналната си опаковка или липсват части от нея, както и наранен или изтрит сериен номер, или гаранционен стикер.
 • Стока с нарушен търговски вид и следи от употреба – драскотини, зацапване, износване, смачване, сгъване.

Доставка

Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките до нас без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Връщането на продукта/продуктите може да се извърши с произволна куриерска фирма, избрана от клиента. Разходите за връщането на продукта са за сметка на клиента, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва. Стоката може да върнете и на място във фирмения магазин посочен на сайта.

Стоката трябва да бъде обезопасена от повреждане по време на транспорта и изпратена до адрес:

България, гр. София, ж.к. Младост 1, ул. Никола Генадиев, бл. 49А, офис 2, тел. 0888 42 62 10

*Ако състоянието, в което ни връщате продукта, не отговаря на посочените условия „Джу-бокс“ EООД си запазва правото да ви го върне обратно, като разходите ще са за Ваша сметка, а сумата, с която сте го закупили, става невъзвращаема.

Възстановяване на сума

Всяко възстановяване на сума, се извършва по банков път в рамките на 14 работни дни, след връщането на закупените продукт/и. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 (четиринадесет) календарни дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Суми не се възстановяват, ако Потребителят не върне продукт/продуктите. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоката/стоките преди изтичането на 14-дневния срок. Възстановяване на сумата за закупен продукт/и става на посочена от Вас банкова сметка, след приемане на пратката от наша страна и след като се уверим в нейната цялост.

Ще се радваме да съдействаме и предоставим информация и детайли, които не сте открили тук. Затова при възникнали въпроси с радост ще отговорим по имейл info@cardbg.com или на тел: +359 888 42 62 10

Замяна на стоки

В срок от 14 дни след получаване на стоката, потребителят има право да я замени, като са спазени следните условия:

 • Стоката трябва да има добър търговски вид - оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, сглобявана, сгъвана, рязана и други действия нарушаващи целостта и, както и не трябва да е премахнат етикета.
 • По стоката не трябва да са на налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване и не е облепвана със стикери.
 • Стоката трябва да е със запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с имейл, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, десени).

Ако не е възможно да се изпълни замяната, клиента има право да поиска възстановяване на сумата на стоката, или да поръча нов артикул на МИНИМУМ същата стойност или по-висока.

Ако решите да замените дадена стока, моля първо да ни уведомите, като ни изпратите попълнен формуляр за замяна, и/или да ни изпратите имейл с номера на вашата поръчка и причината за смяна/връщане на info@cardbg.com или на телефон: +359 888 42 62 10

Изпращането на новата стока се изпраща, след получаването на старата!

Рекламации на стоки

При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия. Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 

 • стойността на потребителската стока, ако няма липса на несъответствие;
 • значимостта на несъответствието;
 • възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него;

Рекламации могат да бъдат предявени в случай на:

 • констатирани производствени дефекти на стоката;
 • изпратена грешна стока, различна от поръчаната;

Рекламации за повредена по време на транспорта стока, се разглеждат само въз основа на протокол за рекламация, изготвен в присъствието на куриера.

В случаите на рекламация транспортните разходи се поемат от Продавача като е задължително Купувача да изпрати към Продавача пратката с куриерската фирма, с която Купувача е получил пратката. Рекламации се приемат по реда описан в чл.122 и следващите от ЗЗП.

Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

 • привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
 • след изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока
 • привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
 • при несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
 • разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума
 • намаляване на цената

Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.

Общи разпоредби

 • В случай на периодично нарушение на настоящите Общи условия от страна на Потребител, „Джу-бокс “EООД има право да откаже изпълнението на последваща поръчка към същия.
 • Въпроси, запитвания и консултации на Потребителя могат да бъдат извършвани чрез контактната форма на уеб сайта или на тел.: +359 888 426 210, в рамките на работното време: от 10:00 до 19:00 часа, от понеделник до петък. 
 • Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време, без да е необходимо специално уведомяване на Потребителите. „Джу-бокс“ EООД не носи отговорност, в случай че Потребителите не са се запознали с последващи актуализации на публикуваните на сайта Общи условия.
 • Запознаването с настоящите Общи условия и приемането им от потребителите на електронния магазин www.cardbg.com е задължително условие за сключването на договор за покупко-продажба между „Джу-бокс“ EООД и съответния потребител и за извършването на доставка на поръчаните стоки.
 • Приемането на настоящите Общи условия от потребителите се извършва чрез маркирането на полето (чекбокса) "Запознах се и съм съгласен с Общите условия" преди завършване и изпращане на всяка поръчка. Маркирането на посоченото поле съставлява електронно изявление по смисъла на ЗЕДЕП. С приемането на Общите Условия потребителят изразява съгласие за сключване на договор за продажба от разстояние.
 • Европейската платофрма за онлайн решаване на спорове